VIDEO  Peste 1.300 de persoane au fost reţinute în cadrul protestelor anti-mobilizare din Rusia

Forţele ruse de securitate au reţinut miercuri peste 1.300 de persoane care au participat la proteste care denunţă mobilizarea, a declarat un grup de apărare a drepturilor, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a făcut anunţul, scrie Reuters.

928 afișări
Imaginea articolului Peste 1.300 de persoane au fost reţinute în cadrul protestelor anti-mobilizare din Rusia

FOTO BBC/Twitter

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le-a cules din 38 de oraşe ruseşti, peste 1.311 persoane au fost reţinute până seara târziu.

Grupul a precizat că 502 persoane au fost reţinute în Moscova şi 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraş din Rusia.

Mitingurile nesancţionate sunt ilegale în conformitate cu legile anti-protest din Rusia.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, citată de agenţiile de ştiri ruse, că ofiţerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste.

"În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acţiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanţi", a declarat Volk.

"Toate acestea au fost oprite. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reţinute şi duse la secţiile de poliţie pentru a fi investigate şi a se stabili responsabilitatea lor."

Biletele de avion dus-întors din Rusia au explodat în preţ şi s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezervişti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici