Peste 100.000 de persoane din China, evacuate din calea unei furtuni

Peste 100.000 de persoane dintr-o provincie sudică a Chinei au fost evacuate din calea unei furtuni. Numeroase instituţii, drumuri şi aeroporturi au fost închise, anunţă Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de persoane din China, evacuate din calea unei furtuni

Sursa foto: Twitter

Provincia Fujian din sud-estul Chinei a fost lovită marţi dimineaţă de taifunul Haikui. Anterior, taifunul a lovit Taiwan, dar între timp furtuna a scăzut în intensitate.

Oricum, aproximativ 114.400 de chinezi au fost mutaţi din zonele de risc. În oraşul Fuzhou, doi pompieri au fost daţi dispăruţi după ce un camion de a fost luat de ape în timpul unei misiuni, a anunţat presa de stat. În zonele afectate, casele au fost inundate, iar mobila şi maşinile au fost luate de ape.

Şcolile din oraşele Fuzhou, Xiamen, Quanzhou şi Putian au fost închise. Numeroase zboruri au fost anulate pe două aeroporturi din Fuzhou şi Quanzhou, locurile turistice şi parcurile au fost închise, iar traficul prin porturi a fost suspendat.

Haikui a lovit provincia la doar câteva zile după ce taifunul Saola a făcut pagube în provincia învecinată Guangdong.

Luna trecută, nordul şi nord-estul Chinei au fost afectate de inundaţii puternice cauzate de taifunurile Doksuri şi Khanun, care au provocat cele mai mari precipitaţii înregistrate în ultimii 140 de ani în capitala Beijing.

Marţi, radiodifuzorul de stat a anunţat că guvernul va aloca 200 de milioane de yuani (27,43 milioane de dolari) pentru a sprijini provinciile afectate de taifunuri şi inundaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici