Peste 100.000 de turişti, inclusiv români, afectaţi de greva transportatorilor rutieri greci

Peste 100.000 de turişti străini, inclusiv români, sunt blocaţi în nordul Greciei din cauza grevei proprietarilor de camioane, informează pagina online a agenţiei Focus.

122 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de turişti, inclusiv români, afectaţi de greva transportatorilor rutieri greci

Peste 100.000 de turişti, inclusiv români, afectaţi de greva transportatorilor rutieri greci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorii hotelurilor susţin că greva afectează turismul din nordul Greciei, pentru că sute de mii de turişti din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia, precum şi turişti greci sunt obligaţi să îşi prelungească vacanţele pentru că nu pot alimenta cu carburant.

Potrivit agenţiilor de turism, imaginea Greciei are de suferit, aproximativ zece la sută din pachetele cu transport propriu fiind anulate în ultimele două zile.

Joi, Guvernul grec a luat decizia mobilizării civice a şoferilor de cisterne, pentru a-i forţa în acest fel să pună capăt grevei care afectează staţiile de alimentare cu combustibili auto.

După eşecul negocierilor între Guvern şi reprezentanţii firmelor de transport combustibil, premierul Georgios Papandreou a semnat ordinul de mobilizare a acestora, obligând miniştrii Transporturilor şi Finanţelor "să adopte măsurile necesare pentru protejarea bunurilor publice, pe fondul riscului destabilizării vieţii sociale şi economice".

Măsura mobilizării civice, care îi transformă pe şoferii de cisterne în membri ai forţelor armate şi îi obligă să respecte ordinele, a mai fost folosită şi de alte guverne din Grecia.

Şoferii de camioane au fost nevoiţi să revină la lucru în 1983, după o grevă îndelungată, iar personalul companiei Olympic Airlines a revenit la lucru în 1987 după o măsură similară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici