Peste 100 de imigranţi, mutaţi dintr-un complex din Treviso după proteste violente ale localnicilor

Un grup de 101 imigranţi va fi mutat dintr-un complex rezidenţial din localitatea italiană Quinto di Treviso în cursul zilei de vineri, după ce localnicii au protestat violent timp de două zile pentru evacuarea imigranţilor, relatează site-ul agenţiei de presă ANSA.

227 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de imigranţi, mutaţi dintr-un complex din Treviso după proteste violente ale localnicilor

Peste 100 de imigranţi, mutaţi dintr-un complex din Treviso după proteste violente ale localnicilor (Imagine: www.repubblica.it)

Primarul localităţii Quinto di Treviso, din provincia Treviso, situată în nord-estul Italiei, a anunţat vineri că cei 101 de imigranţi care erau cazaţi într-un complex rezidenţial vor fi mutaţi în altă parte până la finalul zilei.

Decizia primarului Mauro Dal Zilio a venit în contextul în care localnicii au protestat timp de două zile din cauză că autorităţile le-au permis refugiaţilor să locuiască în apartamentele din complexul comercial respectiv.

Joi, au avut loc proteste violente în Quinto di Treviso, când saltelele pe care se presupune că dormeau imigranţi au fost incendiate în faţa clădirii de către localnici. De asemenea, accesul în complex al unor angajaţi ai unei companii, care se ocupa de furnizarea hranei pentru aceşti refugiaţi, a fost interzis.

Guvernatorul regiunii Venot, din care face parte localitatea Quinto di Treviso, Luca Zaia, a precizat că prezenţa imigranţilor în acea zonă este o consecinţă a procesului de "africanizare" a regiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici