Peste 100 de militanţi ai mişcării Occupy Chicago, reţinuţi de poliţie

Poliţia din Chicago a reţinut duminică aproape 130 de manifestanţi din mişcarea Occupy Chicago, care se instalaseră într-un parc din oraş, pentru a-şi exprima solidaritatea cu grupul Occupy Wall Street.

139 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de militanţi ai mişcării Occupy Chicago, reţinuţi de poliţie

Peste 100 de militanţi ai mişcării Occupy Chicago, reţinuţi de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 1.500 de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seară în Grant Park, deşi poliţia îi avertizase că trebuie să părăsească zona, în caz contrar riscând să fie arestaţi pentru încălcarea prevederilor unui decret municipal care prevede închiderea parcului la ora 23.00.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi au respectat avertismentul poliţiei, însă un mic grup a decis să rămână în parc.

"Nu au fost probleme majore. Majoritatea celor arestaţi au cooperat", a declarat Robert Perez, reprezentant al poliţiei din Chicago.

La Sydney, poliţia a evacuat duminică dimineaţă tabăra instalată de activişti în apropierea Băncii Centrale australiene.

Militanţii din mişcarea Occupy Wall Street s-au instalat, din 17 septembrie, într-o piaţă din cartierul financiar din New York, pentru a denunţa excesele lumii financiare şi inegalităţile din societatea americană. Ulterior, mişcarea s-a extins în numeroase oraşe din Statele Unite şi întreaga lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici