Peste 100 de persoane ucise în Libia de gruparea Stat Islamic

Cel puţin 106 persoane au fost ucise în trei zile de luptă între militanţii grupării Stat Islamic şi membrii miliţiilor tribale din oraşul libian Sirt, a transmis vineri televiziunea din Dubai Al Arabiya, citând un oficial local, informează site-ul agenţiei DPA.

349 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de persoane ucise în Libia de gruparea Stat Islamic

Peste 100 de persoane ucise în Libia de gruparea Stat Islamic

Majoritatea celor ucişi erau membri ai tribului Ferjan care au refuzat să jure credinţă organizaţiei radicale, conform reportajului.

Insurgenţii grupării Stat Islamic au incendiat un spital improvizat în aşa-numitul District 3 din oraşul Sirt, districtul fiind asediat de militanţi începând de miecuri, a transmis Al Arabiya, fără să raporteze victime.

Violenţa a izbucnit după ce trupul clericului musulman din Sirt, Khaled bin Rajeb, a fost găsit în suburbia oraşului. Se crede că luptătorii SI l-au ucis pentru că a refuzat să jure credinţă grupului extremist.

Primul-ministru al guverului libian recunoscut la nivel internaţional, Abdullah al-Thinni, a acuzat vineri gruparea SI că "săvârşeşte infracţiuni de genocid" în Sirt, oraşul natal al fostului dictator Muammar Kadhafi. Într-o declaraţie publicată pe internet, el a cerut ONU să ridice embargoul asupra armelor impus Libiei după revolta din 2011.

Gruparea SI a ocupat o porţiune din Sirt la începutul acestui an şi s-a extins de atunci în oraşul mediteranean, profitând de haosul din ţara bogată în petrol.

Libia este împărţită între un guvern ales în oraşul estic Tobruk şi un guvern susţinut de islamişti în capitala Tripoli.

Starea de agitaţie a determinat mai multe ţări să îşi retragă cetăţenii şi diplomaţii din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici