Peste 13.000 de euro, pentru repatrierea bărbatului decedat în avionul care a aterizat la Bucureşti

Compania Air France solicită suma de 20.000 de dolari (13.500 de euro) pentru a repatria trupul neînsufleţit al australianului decedat la bordul unei aeronave a companiei care efectua o cursă Paris-Singapore şi care a aterizat de urgenţă la Bucureşti, relatează portalul news.com.au.

61 afișări
Imaginea articolului Peste 13.000 de euro, pentru repatrierea bărbatului decedat în avionul care a aterizat la Bucureşti

Peste 13.000 de euro, pentru repatrierea bărbatului decedat în avionul care a aterizat la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familia bătrânului australian, în vârstă de 85 de ani, care a decedat în avion, unde sistemul de aer condiţionat s-a defectat, iar temperatura a depăşit 35 de grade Celsius, ar putea fi obligată să plătească suma respectivă, pe care, susţine fratele victimei, compania a solicitat-o miercuri.

Australianul Arthur Hesket se întorcea din Germania, prima sa călătorie în Europa, când a suferit, cel mai probabil, un atac de cord sau un atac cerebral la bordul zborului Air France/Qantas.

Avionul a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, în noaptea de marţi spre miercuri. Consulatul General al Australiei şi ambasada australiană au acordat asistenţă familiei bărbatului, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Afaceri Externe. Aparatul, un Boeing 777, a aterizat de urgenţă pe aeroport la ora 03.33, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache.

Pasagerii au stat, pe timpul nopţii, în terminalul bussines al Aeroportului "Henri Coandă", după care au fost transportaţi către hoteluri, compania urmând să suporte cheltuielile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici