Peste 130 de imami din Marea Britanie au refuzat să înmormânteze atacatorii din Londra

Peste 130 de imami din Marea Britanie refuză să întreprindă ritualuri funerare celor trei bărbaţi ce au lansat atacuri sâmbătă seara în Londra, omorând şapte persoane şi rănind alte zice, informează CNN News.

5548 afișări
Imaginea articolului Peste 130 de imami din Marea Britanie au refuzat să înmormânteze atacatorii din Londra

Peste 130 de imami din Marea Britanie au refuzat să înmormânteze atacatorii din Londra

”Nu vom îndeplini rugăciuni islamice tradiţionale pentru înmormântare şi vom solicita de asemenea colegilor imami şi autorităţilor religioase să retragă un asemenea privilegiu”, a declarat unul dintre liderii musulmani prin intermediul unei reţele de socializare.

Imami din Marea Britanie au descris acţiunea ce a avut loc sâmbătă ca fiind ”fără precedent”, deşi moscheele din oraşul britanic Manchester, dar şi SUA, au refuzat să îngroape musulmanii implicaţi în atacuri teroriste în ultimii ani.

Un imam britanic a declarat că ritualul funerar ”în mod normal ar trebui îndeplinit pentru orice musulman, indiferent de acţiunile sale”.

Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei s-au soldate cu şapte morţi şi peste 48 de răniţi, dintre care 21 sunt în acest moment în stare critică. Cei trei presupuşi autori ai atentatului au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici