Peste 200 de membri ai mafiei italiene, condamnaţi la un total de 2.200 de ani de închisoare

Peste 200 de membri ai mafiei au fost condamnaţi la un total de 2.200 de ani de închisoare în urma unui proces desfăşurat în Italia.

726 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de membri ai mafiei italiene, condamnaţi la un total de 2.200 de ani de închisoare

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Procesul de trei ani a implicat mafioţi, antreprenori şi politicieni şi a inclus acuzaţii de crimă, corupţie, trafic de droguri, spălare de bani şi extorcare, potrivit Sky News.

Peste 200 de membri ai bandei au fost condamnaţi după unul dintre cele mai mari procese ale mafiei din istoria Italiei. Procesul a început în ianuarie 2021, iar cei implicaţi au fost acuzaţi că sunt membri ai puternicului grup criminal „Ndrangheta”.

Fondată în secolul al XVIII-lea în Calabria, gruparea a crescut şi a devenit una dintre cele mai puternice, mai extinse şi mai bogate organizaţii criminale din lume.

Specialiştii susţin că Ndrangheta este singura organizaţie mafiotă activă pe fiecare continent, care controlează 80% din comerţul cu cocaină din Europa şi care are o cifră de afaceri anuală estimată la 52 de miliarde de lire sterline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici