Peste 260 de hectare de pădure de pe litoralul croat, devastate de incendii

Peste 260 de hectare de terenuri acoperite cu vegetaţie, în special păduri de pin, au fost devastate duminică, pe coasta croată a Mării Adriatice, de trei incendii, între care unul care s-a declanşat în regiunea oraşului Solin, au anunţat autorităţie locale, citate de AFP.

28 afișări
Imaginea articolului Peste 260 de hectare de pădure de pe litoralul croat, devastate de incendii

Peste 260 de hectare de pădure de pe litoralul croat, devastate de incendii (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Aproximativ 240 de pompieri, 60 de vehicule şi circa zece avioane Canadair şi elicoptere au luptat, duminică dimineaţa, împotriva unui incendiu vast, care a izbucnit în zori, la Nicevici, lângă Solin (sud), a anunţat Direcţia Naţională pentru Protecţie şi Salvare (DUZS).

Incendiul, intensificat de rafale violente de vânt, a devastat aproximativ 250 de hectare de pădure şi vegetaţie. Localizat duminică după-amiaza, incendiul a putut fi controlat abia seara, de către aproximativ 130 de pompieri, potrivit aceleiaşi surse.

Locuitorii şi turiştii din Solin şi Split au fost invitaţi de autorităţi să rămână în case, din cauza unui fum gros care s-a instalat deasupra celor două localităţi. O turmă de capre a ars în zona cu relief accidentat.

Un alt incendiu de pădure, care a izbucnit în apropiere de Trogir, în aceeaşi regiune, a ajuns până la o distanţă de 300 de metri de un cartier rezidenţial turistic, dar a fost combătut de aproximativ 30 de pompieri, a anunţat poliţia, citată de agenţia Hina. Au fost distruse aproximativ 2,5 hectare de pădure.

Un al treilea incendiu a devastat aproximativ 12 hectare de pădure şi de vegetaţie în regiunea Vrgoraci (sud), potrivit DUZS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici