Peste 30 de incendii de pădure în Spania, în a cincea zi consecutiv

Peste 300 de pompieri, susţinuţi de elicoptere, luptau sâmbătă pentru a stinge 32 de incendii de pădure în Principatul Asturia (nordul Spaniei), în timp ce un alt incendiu afecta un parc natural din Galicia (nord-vest), au anunţat autorităţile spaniole.

184 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de incendii de pădure în Spania, în a cincea zi consecutiv

Peste 30 de incendii de pădure în Spania, în a cincea zi consecutiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Serviciile de urgenţă din Asturia au luptat pentru a cincea zi consecutiv împotriva a 107 incendii de pădure, dintre care 32 rămân active", au anunţat pompierii într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al pompierilor nu a fost în măsură să precizeze câte hectare sunt afectate de foc, "elicopterele având ca unică sarcină să circumscrie incendiile" în zona afectată.

În total, "320 de persoane au fost chemate să combată incendiile", cu sprijinul a şapte elicoptere şi al unui avion, precizează un comunicat.

Spre vest, peste 200 de persoane au fost evacuate din domiciliile lor din cauza unui incendiu care s-a declanşat în cursul serii în parcul natural Fragas do Eume, în Galicia, distrugând circa 200 de hectare dintr-o zonă protejată datorită bogăţiei sale ecologice, au anunţat autorităţile.

Cinci brigăzi de pompieri, susţinute de patru cisterne, cinci elicoptere şi patru avioane participau la operaţiunile de luptă împotriva acestui incendiu, au precizat acestea.

Conform meteorologilor, Spania s-a confruntat cu iarna cea mai secetoasă după anii 1940. Vegetaţia suferă din cauza secetei şi incendiile de pădure, frecvente în primăvară, au început cu câteva luni mai devreme ca de obicei.

Conform Ministerului spaniol al Agriculturii, între 1 ianuarie şi 29 februarie, în Spania s-au înregistrat 3.092 de incendii de pădure, o creştere de 55,3 la sută în raport cu media înregistrată în aceeaşi perioadă în ultimii zece ani.

Suprafaţa afectată era până la această dată de 13.542 de hectare, adică o creştere de 24,1 la sută în raport cu media. De atunci, numeroase incendii s-au mai înregistrat în diferite regiuni ale ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici