Peste 300 de elevi răpiţi din şcoală în urma unui atac terorist în Nigeria, au fost eliberaţi

  • Sute de elevi răpiţi săptămâna trecută dintr-un internat din nord-vestul Nigeriei au fost eliberaţi.
  • Un purtător de cuvânt al guvernatorului statului Katsina a declarat că 344 au fost eliberaţi şi că aceştia sunt în stare bună.
  • Date neoficiale spun că mai sunt încă băieţi rămaşi în mâinile teroriştilor
  • Atacul a fost revendicat de grupul militant islamist Boko Haram
625 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de elevi răpiţi din şcoală în urma unui atac terorist în Nigeria, au fost eliberaţi

Peste 300 de elevi răpiţi din şcoală în urma unui atac terorist în Nigeria, au fost eliberaţi

Într-un mesaj oficial, purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Katsina, Abdul Labaran, a declarat că băieţii au fost duşi în în capitala regională Katsina City şi că în curând se vor reuni cu familiile lor.

El a spus că videoul lansat de Boko Haram, prin care revendică atacul de la şcoală, este autentic, dar un mesaj, transmis de liderul grupului Abubakar Shekau, a fost, în schimb, înregistrat de un imitator al acestuia.

Guvernatorul statului, Aminu Bello Masari, a declarat anterior pentru Reuters că "am recuperat majoritatea băieţilor. Nu sunt toţi", în timp ce o sursă de securitate a declarat agenţiei de ştiri AFP că unii au rămas cu răpitorii lor.

Oficialii nigerieni au mai spus şi că niciunul dintre băieţii răpiţi nu a fost ucis, contrazicând un băiat prezentat în videoclipul Boko Haram, care spunea că unii au fost ucişi de avioanele de luptă nigeriene.

Nu se ştie deocamdată în ce condiţii s-a făcut eliberarea copiilor, scrie BBC News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici