Peste 35.000 de persoane s-au alăturat Festivalului LGBT din Coreea de Sud

Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la cel mai mare festival anual LGBT din Coreea de Sud, promiţând că vor continua să lupte pentru drepturile homosexualilor, după ce autorităţile din Seul le-au refuzat un loc cu care erau obişnuiţi şi l-au acordat unui grup creştin anti-LGBT.

497 afișări
Imaginea articolului Peste 35.000 de persoane s-au alăturat Festivalului LGBT din Coreea de Sud

Peste 35.000 de persoane s-au alăturat Festivalului LGBT din Coreea de Sud

Festivalul Seoul Queer Culture Festival, organizat în faţa primăriei din capitala ţării în fiecare an începând din 2015, cu excepţia a doi ani în timpul COVID-19, s-a desfăşurat de această dată în apropiere după ce, în luna mai, autorităţile oraşului au acordat autorizaţia pentru ca un concert al tinerilor creştini să locul unde comunitatea LGBT ţinea festivalul, potrivit Reuters.

„Puteţi vedea o mulţime de bannere pline de ură în spatele meu, precum şi pe cele care ne susţin în dreapta noastră”, a declarat Yang Sun-woo, organizatorul şef al Festivalului de Cultură Queer din Seul.

„Coreea de Sud se bucură de o ascensiune la nivel mondial, dar drepturile LGBT de aici sunt la pământ”, a spus ea.

Marşul din acest an a început la sute de metri de primărie, înconjurat de curioşi şi de protestatari anti-LGBT.

Grupul creştin CTS, care s-a opus în mod vocal homosexualităţii, a declarat că nu a încercat să împiedice persoanele LGBT.

„Faptul că am urmărit să blocăm homosexualitatea, aşa cum spun unii, nu este adevărat, iar acest eveniment (al tinerilor) a fost pentru a da curaj şi speranţă tinerilor în aceste vremuri grele”, a declarat Cho Jong Yun, director general la CTS.

Autorităţile locale nu au răspuns solicitărilor de comentarii în momentul în care a emis autorizaţia.

Organizatorii evenimentului LGBT au estimat că aproximativ 35.000 de persoane s-au alăturat marşului.

Patru din 10 sud-coreeni susţin legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, potrivit unui sondaj Gallup din luna mai, iar în ultimii ani, susţinătorii au redus diferenţa faţă de cei care dezaprobă această măsură.

Kim Kyu Jin şi Kim Saeyeon, un cuplu de lesbiene care s-au căsătorit în străinătate şi au anunţat recent o sarcină, fiind unul dintre primele cupluri sud-coreene LGBT care au făcut acest lucru, s-au alăturat marşului de sâmbătă.

„Când ne-am anunţat căsătoria, mulţi prieteni şi persoane homosexuale din jurul nostru ne-au mulţumit pentru că i-am făcut să ştie că există o modalitate de a se căsători şi ei”, a declarat Kyu Jin Kim.

Nicole Kim, o tânără de 23 de ani care se identifică ca fiind asexuată, a declarat că evenimentul Pride a fost o ocazie rară pentru ca persoanele homosexuale să se sărbătorească în Coreea de Sud.

„Unii se întreabă de ce avem nevoie de acest festival pentru homosexuali, dar este singurul moment pe an în care ne putem bucura cu toţii în aer liber”.

Luna trecută, ofiţeri de poliţie au fost trimişi la o paradă Pride mai mică în oraşul Daegu din sudul ţării, în ciuda faptului că primarul Hong Joon-pyo a catalogat evenimentul ca fiind ilegal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici