Peste 40 de morţi în Yemen, în luptele împotriva Al-Qaida

Patruzeci şi patru de persoane, dintre care 14 militari, au fost ucise luni în confruntările dintre combatanţii Al-Qaida şi armata susţinută de triburile din sudul Yemenului, potrivit unui bilanţ obţinut din surse militare, relatează AFP.

115 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de morţi în Yemen, în luptele împotriva Al-Qaida

Peste 40 de morţi în Yemen, în luptele împotriva Al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Luptele, care continuă în jurul oraşului Loder, în provincia Abyane, un fief al Al-Qaida, s-au soldat în total cu 44 de morţi, dintre care 14 militari, şase membri de trib şi 24 de combatanţi ai Al-Qaida, a declarat pentru AFP o sursă militară.

Oficiali locali au confirmat acest bilanţ pentru AFP, afirmând că situaţia este foarte tensionată în regiune. Poziţiile Al-Qaida sunt bombardate de pe mare, au anunţat oficialii.

Loder, situat la 150 de kilometri nord-est de oraşul Zinjibar, capitala provinciei Abyane, controlată de peste un an de "Susţinătorii sharia", un grup afiliat Al-Qaida în Peninsula Arabă (Aqpa).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici