Peste 40 de studenţi, internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară în SUA

Peste 40 de studenţi care locuiau în campusul Universităţii George Mason s-au îmbolnăvit, mai mulţi fiind transportaţi la spitalele locale, relatează NBC News în pagina electronică.

101 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de studenţi, internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară în SUA

Peste 40 de studenţi, internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară în SUA (Imagine: Shutterstock)

Cei 40 fac parte dintr-un grup de 80 de studenţi internaţionali, cu vârste între 15 şi 22 de ani, care se aflau în campus pentru a participa la Programul Congressional Awards Foundation, informează NBC. Aceştia au început să aibă simptome de intoxicaţie cu mâncare alterată sau de gripă, miercuri seara, unii dintre aceştia fiind duşi la spitalul Universităţii George Washington.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, în jurul orei 01.40, un alt grup care s-a întors în campus a început să acuze aceleaşi simptome, şapte dintre studenţi fiind transportaţi la un spital din apropiere.

Autorităţile medicale din Fairfax County investighează în continuare cauzele bolii, dar nu sunt convinşi că ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară, suspectând mai de grabă o gastroenterită virală care provoacă vărsături şi diaree.

"Iniţial au crezut că ar fi vorba de căldură şi deshidratare, dar apoi au început să aibă simptome similare unei infecţii cu un virus stomacal", potrivit oficialilor, care precizează că virusul ar fi putut fi transmis de la o persoană la alta prin atingerea aceloraşi suprafeţe contaminarte.

Programul s-a încheiat joi, iar studenţii sunt în drum spre casă, autorităţile medicale urmând să dezinfecteze zona care ar fi putut fi contaminată de studenţii bolnavi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici