Peste 50.000 de persoane sunt afectate de inundaţii în Bolivia, în urma unui record de precipitaţii

Viceministrul bolivian pentru Protecţie Civilă, Carlos Eduardo Bru, a anunţat vineri că aproximativ 50.000 de persoane din şapte departamente ale ţării sunt afectate de inundaţii severe, pe fondul unui record de precipitaţii, relatează site-ul agenţiei EFE.

241 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de persoane sunt afectate de inundaţii în Bolivia, în urma unui record de precipitaţii

Peste 50.000 de persoane sunt afectate de inundaţii în Bolivia, în urma unui record de precipitaţii

Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă în departamentele Beni, Cochabamba şi Tarija, din sudul Boliviei, în condiţiile în care peste 100 de locuinţe şi 12,045 hectare de culturi agricole au fost distruse complet.

"Avem aproximativ 50.000 de locuitori afectaţi de diferite tipuri de fenomene meteorologice, ploi, inundaţii, revărsări ale râurilor, grindină, furtuni cu descărcări electrice, alunecări de teren. Datele adunate până în prezent ne arată că intrăm într-o situaţie de alertă şi că ploile vor continua, iar asta ne îngrijorează cel mai mult", a declarat Carlos Eduardo Bru.

Preşedintele bolivian Evo Morales a condus operaţiunea de ajutorare a familiilor afectate în oraşul Tupiza, aflat în apropierea graniţei cu Argentina. Aproximativ 50 de case au fost distruse complet, iar Morales a promis reconstruirea acestora.

Ploile torenţiale afectează Bolivia de o săptămână, dar în ultimele zile s-a înregistrat un record de precipitaţii. În oraşul Yacuiba au căzut 194,2 litri de apă pe metru pătrat în 24 de ore, în condiţiile în care precedentul record era de 178 de litri pe metru pătrat în 1985.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici