O delegaţie nord-coreeană efectuează o vizită în Rusia, în vederea "cooperării bilaterale"

O delegaţie a Ministerului de Externe din Coreea de Nord se deplasează, vineri, spre Rusia pentru discuţii în privinţa cooperării bilaterale, a anunţat ambasada Rusiei de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Tass.

1582 afișări
Imaginea articolului O delegaţie nord-coreeană efectuează o vizită în Rusia, în vederea "cooperării bilaterale"

O delegaţie nord-coreeană efectuează o vizită în Rusia, în vederea "cooperării bilaterale"

"Delegaţia a zburat către Moscova pentru consultări la Ministerul rus de Externe cu privire la problemele vitale ale cooperării bilaterale", a transmis ambasada prin intermediul contului de Facebook.

Echipa nord-coreeană este condusă de către Im Cheon Il, directorul primului departament european al Ministerului de Externe din Coreea de Nord.

Potrivit diplomaţiei de la Moscova, cele două părţi urmează să discute despre agenda evenimentelor comune dedicate marcării a 70 de ani de la stabilirea relaţiior diplomatice între cele două ţări, în această toamnă.

Viceministrul rus de Externe, Igor Morgulov, declara la sfârşitul lunii ianuarie că nu exclude o vizită a delegaţiei Coreei de Nord înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, pentru a aborda agenda bilaterală.

Delegaţii reprezentative ale Rusiei şi Coreei de Nord au efectuat numeroase vizite bilaterale în ultimul an. În decembrie 2017, o delegaţie a Ministerului rus al Apărării, condusă de adjunctul Centrului Naţional pentru Apărare şi Control (n.a. - echivalentul Pentagonului în SUA), Viktor Kalganov, a vizitat Phenianul.

Recent, Rusia a transmis că nu are obligaţia de a implementa sancţiunile impuse de Statele Unite ale Americii împotriva Coreei de Nord. Totodată, preşedintele american Donald Trump a acuzat Rusia că oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici