Peste 60 de lucrători umanitari ai ONU au fost ucişi în Fâşia Gaza în trei săptămâni

Şeful Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) deplânge situaţia reprezentanţilor ONU aflaţi pe teren în Gaza, afirmând că 64 dintre colegii săi de la UNRWA au fost ucişi în puţin peste trei săptămâni.

622 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de lucrători umanitari ai ONU au fost ucişi în Fâşia Gaza în trei săptămâni

Peste 60 de lucrători umanitari ai ONU au fost ucişi în Fâşia Gaza în trei săptămâni

Este vorba despre "cel mai mare număr de lucrători umanitari ai ONU ucişi într-un conflict într-un timp atât de scurt", notează AFP.

Intensificarea operaţiunilor militare israeliene în Fâşia Gaza a sporit temerile pentru cei 2,4 milioane de locuitori, unde Ministerul Sănătăţii, controlat de Hamas, afirmă că peste 8.300 de persoane au fost ucise.

În pofida avertismentelor ONU potrivit cărora în Gaza nu sosesc suficiente ajutoare pentru a satisface "nevoile umanitare fără precedent", premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că o încetare a focului ar însemna să se predea Hamas, ai cărui oameni înarmaţi au ucis 1.400 de persoane şi au luat peste 230 de ostatici într-un atac fără precedent la 7 octombrie, potrivit ultimelor cifre israeliene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici