Peste 600 de specialişti în drept cer guvernului britanic să oprească vânzarea de arme către Israel

Trei foşti judecători de la Curtea Supremă din Anglia s-au alăturat celor peste 600 de specialişti în drept pentru a cere guvernului britanic să pună capăt vânzărilor de arme către Israel.

2963 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de specialişti în drept cer guvernului britanic să oprească vânzarea de arme către Israel

Peste 600 de specialişti în drept cer guvernului britanic să oprească vânzarea de arme către Israel

Peste 600 de avocaţi, academicieni şi judecători pensionaţi au semnat o scrisoare de 17 pagini adresată prim-ministrului Rishi Sunak. În scrisoare se arată că este nevoie de "acţiuni serioase" pentru "a evita complicitatea Regatului Unit la încălcări grave ale dreptului internaţional, inclusiv potenţiale încălcări ale Convenţiei privind genocidul". Semnatarii cer încetarea exporturilor de arme către Israel, relatează BBC.

Sunak se confruntă cu presiuni tot mai mari din acest punct de vedere şi din sfera politică după ce şapte lucrători umanitari au fost ucişi de forţele israeliene.

Chiar dacă vânzările britanice de arme către Israel sunt mai mici decât cele ale altor ţări, cei care au făcut acest demers către guvern susţin că o interdicţie britanică ar adăuga presiune diplomatică asupra Israelului spre a pune capăt războiului din Gaza.

Apelurile tot mai numeroase pentru suspendarea licenţelor de export din Marea Britanie vin după ce şapte reprezentanţi ai unor organizaţii umanitare - inclusiv trei cetăţeni britanici - au fost ucişi luni în atacuri aeriene în Gaza.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici