Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu de proporţii la un spital din Calcutta - VIDEO

Peste 70 de persoane au murit vineri într-un incendiu de proporţii ce a izbucnit în cursul dimineţii la un spital din Calcutta, în estul Indiei, conform celui mai recent bilanţ furnizat de liderul guvernului din Bengalul Occidental, Mamata Banerjee.

218 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu de proporţii la un spital din Calcutta - VIDEO

Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu de proporţii la un spital din Calcutta (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Şaptezeci de persoane au murit şi alte aproximativ 90 au fost salvate", a declarat vicepreşedintele spitalului privat AMRI, S. Upadhayay, precizând că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele incendiului. Un bilanţ precedent anunţa 60 de morţi.

"Am transferat 50 de pacienţi la un spital învecinat. Situaţia este înspăimântătoare", a comentat directorul brigăzii de pompieri, Gopal Bhattacharya.

Focul care s-a declanşat la 03.00 (23.30 joi, ora României) a pornit aparent din subsolul spitalului AMRI, care are cinci etaje.

La ora locală 11.00, focul era stins aproape în intregime, însă coloane de fum ieşeau în continuare pe ferestrele sparte, în timp ce pompierii încercau să ajungă la pacienţii şi personalul spitalului încă blocaţi în interiorul clădirii.

Rudele pacienţilor adunate în faţa clădirii asistau cu teamă la progresul operaţiunii.

"Mama mea se află în secţia de terapie intensivă. Are 70 de ani. Nu ştiu dacă mai este în viaţă", a declarat Khokin Chakravathi.

Un rezident care a ajutat la operaţiunea de salvare, Badal Sikari, a declarat că a văzut "mai mulţi oameni" morţi aparent din cauza asfixierii cu fum.

Maşinile pompierilor au întâmpinat dificultăţi pe drumul spre spital, din cauza reţelei de drumuri înguste şi întortocheate.

"Am fost foarte speriată, nu puteam să mă opresc din strigăte după ajutor", a spus o pacientă a spitalului, Jyoti Chaudhary, adăugând: "Într-un final, o infirmieră m-a târât până la scara de urgenţă şi m-a ajutat să ajung la parter".

"Am reuşit să ajung până la o ieşire pe unde am sărit geamul. Am văzut multe trupuri neînsufleţite" a spus Ananya Das, o pacientă care suferise o intervenţie chirurgicală uşoară chiar în acea dimineaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici