Peste 700 de morţi în Filipine, în urma taifunului Bopha

Bilanţul victimelor provocate de Bopha, taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele în acest an, depăşeşte 700 de morţi, au anunţat marţi autorităţile, precizând că sute de persoane, în special pescari, sunt în continuare date dispărute.

297 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de morţi în Filipine, în urma taifunului Bopha

Peste 700 de morţi în Filipine, în urma taifunului Bopha

Bopha, care a traversat sudul arhipelagului în noaptea de marţi spre miercuri, săptămâna trecută, a provocat moartea a cel puţin 714 persoane, majoritatea în insula Mindanao, potrivit Biroului pentru securitate civilă.

Numărul persoanelor dispărute este de 880, a adăugat acesta. Mai multe dintre ele ar putea figura printre cele 257 de cadavre recuperate dar neidentificate.

Cei 880 de dispăruţi includ, de asemenea, 313 pescari plecaţi pe mare înainte de a ajunge taifunul şi care nu s-au mai întors, din General Santos, principalul port de pescuit ton din ţară.

Aproximativ 115.000 de locuinţe au fost distruse şi peste 116.000 de persoane se aflau în continuare, marţi, în refugii, majoritatea instalate în clădiri publice, unde vor rămâne timp de mai multe luni înainte de construirea unor noi case.

ONU a lansat luni un apel la ajutor internaţional, sperând să obţină 65 de milioane de dolari din partea Statelor Unite pentru ajutorarea supravieţuitorilor.

Bopha este taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele de la Washi, cel care a provocat moartea a 1.200 de persoane în decembrie 2011, în special în nordul Mindanao.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici