Peste 850 de elevi suspecţi de radicalizare în Franţa, semnalaţi în anul şcolar 2014-2015

Peste 850 de cazuri de posibile radicalizări în rândul elevilor din Franţa au fost semnalate în anul şcolar 2014-2015, a anunţat, vineri, Najat Vallaud-Belkacem, ministrul francez al Educaţiei, citat de site-ul agenţiei de presă AFP.

371 afișări
Imaginea articolului Peste 850 de elevi suspecţi de radicalizare în Franţa, semnalaţi în anul şcolar 2014-2015

Peste 850 de elevi suspecţi de radicalizare în Franţa, semnalaţi în anul şcolar 2014-2015 (Imagine AFP / Mediafax.ro)

În anul şcolar anterior, 857 de elevi, suspecţi de radicalizare în Franţa, au fost semnalaţi autorităţilor.

Najat Vallaud-Belkacem, ministrul francez al Educaţiei, a anunţat, în iunie, la finalul anului şcolar 2014-2015, în Senatul Franţei, că fuseseră semnalate 816 de cazuri cu suspiciunea de radicalizare în rândurile elevilor francezi. Aceste semnalări apar într-o instituţie în cazul în care există suspiciuni care indică riscul că un elev se află în pericol, fiind expus radicalizării, a precizat ministrul francez al Educaţiei. Poate fi vorba despre mesaje descoperite de camarazi pe reţelele sociale şi semnalate profesorilor.

Aceste informaţii trebuie trimise autorităţilor şi ulterior echipajelor de intervenţie în caz de deradicalizare, a insistat ministrul francez. Semnalările sunt făcute de instituţiile şcolare şi chiar de părinţi.

Anul trecut, în instituţiile şcolare din Franţa a circulat o broşură despre fenomenul radicalizării, care prezintă "indicii comportamentali ai unei persoane supuse radicalizării - discursul intransigent, marginalizarea progresivă, contestarea societăţii, ruptura de viaţa anterioară, modificarea comportamentului afectiv, moral şi social al elevului".

În Franţa există 12 milioane de elevi şcolarizaţi.

În noapte de 13-14 noiembrie, în Paris, au avut loc mai multe atacuri teroriste, în care au murit 130 de persoane şi au fost răniţi peste 350 de oameni. Cei mai mulţi dintre atacatori erau cetăţeni francezi şi belgieni, provenind din comunităţi musulmane. Atentatele au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici