Peste 90 de persoane, reţinute în Turcia pentru comentarii postate pe reţelele de socializare despre operaţiunea împotriva kurzilor din Siria

Cel puţin 91 de persoane au fost reţinute în Turcia pentru "răspândirea propagandei teroriste" pe reţelele de socializare, inclusiv politicieni de opoziţie, jurnalişti, după ce aceştia au postat comentarii în legătură cu operaţiunea militară a Ankarei împotriva unei miliţii kurde din nordul Siriei, informează agenţia publică de ştiri Anadolu.

379 afișări
Imaginea articolului Peste 90 de persoane, reţinute în Turcia pentru comentarii postate pe reţelele de socializare despre operaţiunea împotriva kurzilor din Siria

Peste 30 de persoane, reţinute în Turcia pentru comentarii postate pe reţelele de socializare despre operaţiunea împotriva kurzilor din Siria

Poliţia turcă a efectuat raiduri în provinciile Izmir, Denizli şi Manisa, iar printre cei reţinuţi se numără şi şefii organizaţilor din Izmir şi Aydin ai formaţiunii prokurde Partidul Popular Democrat (HDP), despre care Administraţia de la Ankara afirmă că este o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie catalogată drept teroristă de Turcia, UE şi SUA. HDP negă acuzaţiile în acest sens.

Ayhan Bilgen, purtătorul de cuvânt al HDP, a declarat că patru jurnalişti se numără printre cei reţinuţi în cadrul anchetei privind postările pe reţelele de socializare.

Autorităţile de la Ankara au interzis organizarea de marşuri, proteste, reuniuni şi concerte în oraş pe perioada desfăşurării operaţiunii antikurde în nordul Siriei.

Aceste acţiuni au avut loc după ce Procuratura din provincia Izmir a iniţiat o anchetă în legătură cu activitatea de promovare pe reţelele de socializare a propagandei teroriste împotriva operaţiunii forţelor armate turce în regiunea Afrin din Siria.

În urma unei acţiuni separate, poliţia a reţinut şase persoane suspectate de răspândirea propagandei teroriste în mijloacele de transport şi distribuirea de înregistrări create de organizaţii teroriste.

Suspecţii ar fi pregătit organizarea unui protest în districtul Bornova din provincia Izmir, a declarat o sursă pentru agenţia Anadolu.

Armata turcă a lansat vineri o operaţiune împotriva poziţiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposta Siriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici