Peste jumătate din hotelurile din Grecia sunt în pragul insolvenţei

  • 65% dintre hoteluri din Grecia se află în pragul insolvenţei
  • Doar 300 de hoteluri din Grecia mai sunt deschise în această perioadă
  • Se aşteptă ca industria turistică din Grecia să piardă aproximativ 4,5 miliarde de euro în 2020
1206 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate din hotelurile din Grecia sunt în pragul insolvenţei

Peste jumătate din hotelurile din Grecia sunt în pragul insolvenţei

Până la 65% dintre hotelurile din Grecia se află faţă în faţă cu intrarea în insolvenţă, potrivit unui studiu citat de Greekreporter.com.

„Va dura mult timp până ce turismul va reveni la nivelul pe care îl avea anul trecut”, a declarat Alexandros Vassilikos, preşeditele organizaţiei care oferă consultanţă Guvernului în materie de turism (Hellenic Chamber of Hotels).

46.6% dintre proprietarii de hoteluri susţin că insolvenţa este „probabilă” în timp ce 18,3% consideră intrarea în insolvenţă „foarte probabilă”, arată studiul.

De asemenea, 95% dintre patronii hotelieri anticipează o scădere uriaşă a încasărilor, care ar ajunge în medie la 56,3%.

Estimările arată că turismul grecesc va pierde 4,46 miliarde de euro în 2020, în timp ce doar 300 de hoteluri din Grecia mai sunt deschise la acest moment.

Grecia era vizitată anual de peste un milion de români şi de peste 30 de milioane de turişti din întreaga lumea, potrivit Ziarului Financiar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici