Petro Poroşenko a discutat cu Angela Merkel despre agravarea situaţiei în estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi cancelarul german Angela Merkel au discutat la telefon, în noaptea de luni spre marţi, despre agravarea situaţiei în estul Ucrainei, a anunţat Preşedinţia ucraineană, citată de agenţia Ukrinform.

261 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko a discutat cu Angela Merkel despre agravarea situaţiei în estul Ucrainei

Petro Poroşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Poroşenko şi Merkel au făcut un schimb de opinii cu privire la căile de soluţionare paşnică a situaţiei din estul Ucrainei, în ajunul unui summit regional la Minsk, la care vor participa preşedintele rus Vladimir Putin, Petro Poroşenko şi lideri ai statelor Uniunii Europene.

La reuniune vor fi prezenţi şi Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, şi comisarul UE al Comerţului, Karel De Gucht.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre decizia preşedintelui ucrainean de a dizolva Parlamentul, apreciind că "această măsură este un pas spre aşteptările poporului ucrainean şi spre consolidarea instituţiilor democratice ale Ucrainei".

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a semnat luni ordinul privind dizolvarea Parlamentului, în vederea organizării alegerilor legislative anticipate pe 26 octombrie.

"Aceste alegeri fac parte din planul meu de pacificare. În calitate de preşedinte al Ucrainei, garantez că alegerile se vor desfăşura în mod democratic şi transparent. Buletinul de vot este cea mai puternică armă a cetăţenilor pentru apărarea ţării lor", a afirmat preşedintele, îndemându-i pe ucraineni să participe masiv la alegerile din octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici