Petro Poroşenko deplânge sprijinul insuficient al Rusiei pentru planul de pace

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a deplâns, joi, sprijinul insuficient al Rusiei pentru planul de pace, cu o zi înainte de expirarea armistiţiului fragil din estul ţării.

93 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko deplânge sprijinul insuficient al Rusiei pentru planul de pace

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Planul de pace pentru aceste regiuni nu poate funcţiona decât dacă Rusia îşi îndeplineşte rolul. Până acum, din nefericire, susţinerea Moscovei nu a fost suficientă", a declarat Poroşenko.

"Războiul nedeclarat continuă să producă victime. Moscova trebuie să recheme mercenarii care traversează frontiera rusă", a continuat Poroşenko.

"De asemenea, este necesar ca discursurile de ură relatate de presa rusă să înceteze, pentru că nu contribuie cu nimic la restabilirea păcii. Noi vrem să depunem eforturi pentru pace. Considerăm că trebuie să revenim la un cadru civilizat, după care să restabilim încrederea. Dorim restabilirea păcii, dar violenţele trebuie să înceteze", a subliniat Poroşenko.

"Kievul doreşte un armistiţiu durabil", a dat asigurări liderul ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici