Phenianul reia atacurile verbale la adresa lui Trump: Se confruntă cu recidiva senilităţii

Coreea de Nord şi-a reluat atacurile verbale la adresa preşedintelui SUA, Donald Trump, spunând despre liderul de la Casa Albă că ar trebui „de fapt să fie diagnosticat cu o recidivă a decreptitudinii unui personaj senil", informează postul BBC News.

856 afișări
Imaginea articolului Phenianul reia atacurile verbale la adresa lui Trump: Se confruntă cu recidiva senilităţii

Phenianul reia atacurile verbale la adresa lui Trump,spunând că se confruntă cu recidiva senilităţii

Atacul verbal al Phenianului vine după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat cu acţiuni militare împotriva Coreei de Nord.

Este pentru prima dată după mai bine de un an când Coreea de Nord îl critică deschis pe Donald Trump, potrivit BBC.

Trump s-a întâlnit de trei ori cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, însă discuţiile pe tema denuclearizarea Coreei au intrat în impas după summitul bilateral din Vietnam, din luna februarie.

Coreea de Nord a început să testeze din nou rachete balistice cu raze scurte de acţiune, iar limbajul ostil între cele două ţări a revenit.

Marţi, cu ocazia summitului NATO din Marea Britanie, Trump l-a numit, din nou, „omul rachetă" pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, şi a spus că Statele Unite îşi rezervă dreptul de a folosi forţa militară împotriva Phenianului.

Ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, Choe Son-hui, a avertizat că "războiul cuvintelor" de acum doi ani se poate relua, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia oficială de ştiri a Phenianului, KCNA.

„Dacă un limbaj sau o expresie care stârneşte o atmosferă de confruntare este folosit din nou în mod voluntar la un moment crucial, atunci problema trebuie diagnosticată ca o recidivă a decreptitudinii unui personaj senil".

Choe a mai declarat că afirmaţiile lui Trump arată lipsă de respect pentru conducerea Coreei de Nord, iar "acest lucru a stârnit valuri de ură ale poporului nostru împotriva SUA şi americanilor şi sunt din ce în ce mai mari".

În 2017, Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un „nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este „senil" şi „deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coreea de nord,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici