Piaţa Roşie şi Kremlinul, în pericol din cauza terenului instabil

Piaţa Roşie din Moscova şi zona Kremlinului sunt situate pe un teren instabil, avertizează experţi ruşi.

74 afișări
Imaginea articolului Piaţa Roşie şi Kremlinul, în pericol din cauza terenului instabil

Piaţa Roşie şi Kremlinul, în pericol din cauza terenului instabil (Imagine: Wikipedia)

"Solul a început deja să cedeze", avertizează liderul grupului Diggers, Vadim Mihailov, citat de pagina online a agenţiei RIA Novosti.

Diggers este o organizaţie privată care cercetează galeriile subterane din Moscova. "Imaginaţi-vă care sunt riscurile, există zeci de clădiri istorice masive. Nu pot sta pe un teren instabil. Trebuie luate măsuri de urgenţă", explică Mihailov.

Deşi în Piaţa Roşie vin zilnic mii de turişti, Mihailov atrage atenţia că accesul pietonal ar trebui interzis.

Potrivit expertului, structura de susţinere a terenului a fost afectată în principal de clădirile foarte înalte care au fost construite în capitala Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici