Piaţa Tahrir din Egipt este ocupată în continuare de mii de protestatari

Piaţa Tahrir din Egipt era ocupată în continuare, luni dimineaţă, de mii de protestatari care cer demisia preşedintelui Hosni Mubarak.

35 afișări
Imaginea articolului Piaţa Tahrir din Egipt este ocupată în continuare de mii de protestatari

Piaţa Tahrir din Egipt este ocupată în continuare de mii de protestatari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unii protestatari au dormit lângă tancurile armatei, care blochează accesul în Piaţă, pentru a împiedica plecarea vehiculelor.

Manifestanţii se tem că plecarea armatei ar conduce la noi atacuri din partea susţinătorilor lui Mubarak. În plus, există riscul ca armata să intervină pentru eliberarea Pieţei Tahrir.

Piaţa Tahrir rămâne ocupată deşi puternica mişcare de opoziţie Fraţii Musulmani a iniţiat un dialog inedit cu autorităţile, considerând totuşi insuficiente reformele propuse de guvern.

Confruntările între forţele de ordine şi protestatari, precum şi cele între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak s-au soldat cu cel puţin 300 de morţi şi mii de răniţi, conform unor surse oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici