Pile la vaccinare. Scandal după ce ministrul argentinian al Sănătăţii şi-a adus prietenii la minister să se vaccineze

  • Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a cerut demisia ministrului Sănătăţii, care şi-a ajutat prietenii să se vaccineze la minister.
  • Jurnalistul Horacio Verbitsky, în vârstă de 71 de ani, a declarat la un post de radio că a fost vaccinat la minister la indicaţiile vechiului sau prieten
  • Argentina a depăşit pragul de 50.000 de decese din cauza Covid-19 pe 13 februarie şi are peste două milioane de cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2.
672 afișări
Imaginea articolului Pile la vaccinare. Scandal după ce ministrul argentinian al Sănătăţii şi-a adus prietenii la minister să se vaccineze

Foto: Profimedia

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a cerut, vineri, 19 februarie, demisia ministrului Sănătăţii, care şi-a ajutat prietenii să se vaccineze la minister fără să-şi facă o programare într-un spital. Fernandez l-a instruit pe şeful guvernului (Santiago Cafiero) să ceară demisia ministrului Sănătăţii", a declarat o sursă guvernamentală, notează Le Figaro.
 
Jurnalistul Horacio Verbitsky, în vârstă de 71 de ani, unul dintre primii care a investigat mecanismul „zborurile morţii” din timpul dictaturii în cartea sa „El Vuelo” publicată în 1995, a declarat la un post de radio că a fost vaccinat la minister la indicaţiile vechiului sau prieten, ministrul Ginés Gonzalez Garcia.
 
Patronul postului de radio, unde Horacio Verbitsky a făcut dezvăluirea, a anunţat că a pus capăt colaborării cu jurnalistul, afirmând pe Twitter că este "imoral ca VIP-uri să fie vaccinate, având 50.000 de morţi. Este imoral să ştii cine a autorizat asta şi cine a fost vaccinat".
 
Horacio Verbitsky deţine şi funcţia de preşedinte al Centrului de Studii Juridice şi Sociale, consacrat drepturilor omului.
 
Argentina a depăşit pragul de 50.000 de decese din cauza Covid-19 pe 13 februarie şi are peste două milioane de cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici