Piloţii din Europa contestă numărul mare al orelor de zbor

Piloţii de avioane susţin că oboseala acumulată în urma numărului mare al orelor de zbor efectuate "pune în pericol viaţa" pasagerilor, vor organiza manifestaţii de protest în întreaga Europă, transmite BBC News Online.

24 afișări
Imaginea articolului Piloţii din Europa contestă numărul mare al orelor de zbor

Piloţii din Europa contestă numărul mare al orelor de zbor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sindicatele europene ale piloţilor de avioane susţin că actualele reguli referitoare la numărul maxim admis al orelor de zbor nu garantează siguranţa, menţionând că 15 la sută dintre accidente sunt provocate de oboseală.

Dar Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană susţine că studiază un raport ştiinţific pe această temă.

În Marea Britanie nu vor avea loc manifestaţii pentru că organizarea de către piloţi a unor asemenea acţiuni este ilegală, dar piloţii britanici se vor alătura colegilor lor din 35 de ţări care vor demonstra pe continent.

Nu se ştie dacă protestele vor cauza perturbări ale traficului aerian.

Piloţii şi membrii echipajelor de zbor se plâng de condiţiile lor de muncă, despre care susţin că s-au deteriorat deoarece industria de profil vrea să diminueze costurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici