Piraţii somalezi au capturat alte trei nave

Piraţii somalezi au capturat alte trei nave după petrolierul saudit Sirius Star, ancorat de marţi în faţa unui port din Somalia, au anunţat miercuri surse maritime din Kenya, citate de AFP.

171 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi au capturat alte trei nave

Piraţii somalezi au capturat alte trei nave (Imagine: Mediafax/AFP)

Un vas de pescuit thailandez, un cargobot înmatriculat în Hong Kong şi o navă de transport grecească au fost capturate marţi în largul Somaliei, în Golful Aden, a declarat Andrew Mwangura, responsabil de organizaţia kenyană a unui program de asistenţă a marinarilor, cu sediul în oraşul portuar Mombasa.

Un alt grup de piraţi a preluat sâmbătă controlul asupra Sirius Star în Oceanul Indian.

Piraţii somalezi care deţin petrolierul saudit au cerut o răscumpărare pentru eliberarea navei şi a echipajului, a anunţat miercuri pentru Al-Jazeera un bărbat prezentat drept unul dintre piraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici