Piraţii somalezi susţin că au eliberat petrolierul saudit Sirius Star

Liderul piraţilor somalezi, care au capturat petrolierul saudit Sirius Star la 15 noiembrie, a anunţat că "au eliberat" nava vineri.

19 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi susţin că au eliberat petrolierul saudit Sirius Star

Piraţii somalezi susţin că au eliberat petrolierul saudit Sirius Star (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toţi oamenii noştri au părăsit Sirius Star. Nava este liberă, echipajul este liber", a declarat Mohamed Said prin telefon, din portul Harardhere, situat la circa 300 de kilometri nord de capitala Mogadiscio.

Piraţii au capturat petrolierul lung de 330 de metri şi încărcat cu două milioane de barili de ţiţei în Oceanul Indian, la peste 450 de mile nautice (800 de kilometri) sud-est de oraşul Mombasa, din Kenya.

Aceştia au cerut o răscumpărare de 25 de milioane de dolari pentru elibarearea navei dar pentru moment nu se ştie dacă a fost plătită vreo răscumpărare.

Citeşte şi:

Piraţii somalezi au micşorat răscumpărarea cerută pentru Sirius Star

Piraţii cer 25 de milioane de dolari pentru eliberarea unui petrolier saudit

Un petrolier saudit capturat de piraţi se îndreaptă spre Somalia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici