Plângere împotriva senatorului italian care consideră că "specializarea românilor este violul"

Giancarlo Germani, preşedintele Partidului Identitatea Românească, a depus o plângere împotriva senatorului Piergiorgio Stiffoni, care a declarat că "specializarea românilor este violul", relatează agenţia APcom.

30 afișări
Imaginea articolului Plângere împotriva senatorului italian care consideră că "specializarea românilor este violul"

Plângere împotriva senatorului italian care consideră că "specializarea românilor este violul"

Giancarlo Germani, liderul formaţiunii românilor din Italia, a cerut ca senatorul Stiffoni, membru al Ligii Nordului, să fie cercetat pentru "instigare la ură rasială şi pentru alte infracţiuni".

De asemenea, Germani a anunţat să îşi rezervă dreptul de a se constitui în parte civilă, în calitatea de preşedinte al Partidului Identitatea Românească.

"Ca italian, îmi este ruşine de declaraţiile făcute de Stiffoni despre poporul român, care este un popor prieten. Cred că am făcut un lucru util din punct de vedere social, ca cetăţean italian", a spus Germani.

Senatorul Piergiorgio Stiffonia declarat joi că "românii, reprezentaţi de persoane specializate în violuri, nu sunt demni să rămână în Europa unită".

"Etnia română, dacă este reprezentată de aceste personaje specializate în violuri, nu e demnă să rămână în Europa unită", a spus Piergiorgio Stiffoni.

Membru al Ligii Nordului, Stiffoni a făcut aceste declaraţii după arestarea a doi români la Neapole, sub acuzaţia că ar fi încercat să violeze o femeie de 45 de ani. "Dacă ar veni un extraterestru şi m-ar întreba care este specializarea românilor, i-aş răspunde că violul. Deschiderea frontierelor spre est a fost cea mai cumplită nenorocire pentru ţara noastră, care a importat cea mai proastă categorie de imigranţi, rezultatul fiind scăderea nivelului de siguranţă", a afirmat Stiffoni, membru al Ligii Nordului.

Citeşte şi:

Senator italian: Românii, "specializaţi în violuri", nu merită să rămână în Europa

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici