"Planul lui Putin pentru refacerea Uniunii Sovietice va dura până în 2035". Un fost consilier al lui Zelenski a prevestit din 2019 cum se va desfăşura invazia Rusiei asupra Ucrainei

  • Oleksii Arestovych a prevestit într-un interviu din data de 18 februarie 2019 cum se va desfăşura invazia rusă a Ucrainei.
  • El a mai prevestit că anii 2024-2026, dar şi 2028-2030 vor fi ani critici, iar Putin plănuieşte să desăvârşească refacerea Uniunii Sovietice sau formarea unui nou Imperiu Rus până în 2032-2035.
  • Republica Moldova, Ucraina (sau o parte din ea), Belarus, posibil Armenia şi Kazahstan ar urma să facă parte din noua construcţie politică a lui Putin dacă îi va reuşi planul.
  • Fostul consilier prezidenţial, atunci blogger şi ofiţer ucrainean de informaţii, spunea că aderarea la NATO a Ucrainei este decisivă, în caz contrar, o ţară cu 40 milioane de locuitori (cu toti cu potenţiali militari ce ar putea să lupte împotriva Occidentului) va fi absorbită de Rusia în următorii 10-12 ani.
6073 afișări
Imaginea articolului "Planul lui Putin pentru refacerea Uniunii Sovietice va dura până în 2035". Un fost consilier al lui Zelenski a prevestit din 2019 cum se va desfăşura invazia Rusiei asupra Ucrainei

Sursa Foto - Kremlin.ru/ Presidential Press Service

Putin îşi doreşte restaurarea Uniunii Sovietice sau clădirea unui nou Imperiu Rus până în 2035 

Oleksii Arestovych a declarat încă din 2019 într-un interviu acordat pentru canalul Апостроф TV că nu exista nicio soluţie diplomatică de a convinge Rusia să restituie Crimeea şi regiunea Donbass Ucrainei, nici de a opri războiul. 

Ucraina era într-o stare de război cu Rusia din 2014, de la anexarea rusă a Crimeii şi declanşarea ostilităţilor în Lugansk şi Doneţk. 

În 2019, el era un blogger activ foarte urmărit şi un ofiţer ucrainean de informaţii, servind în în Operaţiunea Forţelor Comunale de lângă Kramatorsk în Brigada Mecanizată 72. 

Între 1 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2023 a fost consilierul prezidenţial al lui Volodîmîr Zelenski. 

"Obiectivele principale ale lui Vladimir Putin este să reclădească Uniunea Sovietică şi de a câştiga cel de-al Doilea Război Rece, să distrugă securitatea colectivă europeană,  să distrugă NATO şi UE", dezvăluia Arestovich, care adăuga că Putin are o avere echivalentă cu 150 miliarde de dolari şi o umbrelă nucleară. 

El a mai adăugat: "Putin are ţinte strategice plănuite până în anii 2032-2035. Nu se grăbeşte. Cred că vrea să creeze un nou imperiu rus, să reconfigureze politica externă prin a face Rusia un jucător important în noua lume multipolară".

 

Bloggerul a dezvăluit atunci că şi Republica Moldova este vizată de Vladimir Putin  

"Rusia, Belarus, Ucraina (sau o parte din ea), posibil Armenia, Moldova, Kazahstan....ar urma să facă parte din Imperiul său. Durează ceva până va extinde Rusia la 30 ani după căderea Uniunii Sovietice. Colapsul Uniunii Sovietice a durat opt ani, din 1991 până în 1999. Ruşii au decis din 2007 să o refacă, dar încă din 2004, imediat după Revoluţia Portocalie, au făcut planuri. În 2007, Rusia, prin discursul de la Munich, Rusia s-a retras din tratatul de controlarea armelor în Europa.

Iniţial, sperau să îndeplinească planul până în 2023, dar din cauza sancţiunilor occidentale, procesul va fi mai lent, deci a rămas pentru 2032-2035". 

Jurnalista l-a întrebat pe Oleksii Arestovych ce ar putea preveni acest scenariu. 

El a spus: "Doar aderarea Ucrainei la NATO. Dacă nu aderăm la NATO, suntem terminaţi ca ţară. Noi ucrainenii nu avem puterea de a fi netri. Oamenii naivi cred că neutralitatea le dă răgaz pentru a-şi pregăti apărarea. În realitate, neutralitatea costă de 10 ori mai mult decât războiul. Elveţia este neutră şi totuşi are una din cele mai bune armate din lume şi serviciul militar obligatoriu".

El adaugă că NATO nu va accepta niciodată ţări aflate în război este un mit. NATO a acceptat ţări cu dispute teritoriale ca Grecia şi Turcia de exemplu, sau Marea Britanie care a purtat Războiul Codului cu Islanda. 

De ce NATO nu s-a grăbit să accepte Ucraina în NATO?, a întrebat jurnalista de la Апостроф TV. 

Arestovich a răspuns - "pentru că nu există consens între statele vestice până să înceapă Euromaidanul în 2014 şi căderea lui Ianukovich. Acum că cetăţeni britanici au fost otrăviţi pe teritoriul lor şi după prăbuşirea Boeingului şi tentativa rusă pentru lovitura de stat din Muntenegru, abia după valul de refugiaţi din Siria, vesticii au realizat că Rusia nu duce un război împotriva Ucrainei şi Georgiei, ci împotriva Occidentului". 

El a avertizat că dacă Ucraina nu aderă la NATO, Rusia şi-ar mări populaţia cu încă 40 milioane de oameni, adică cu alţi potenţiali militari ce ar putea să lupte împotriva Occidentului. Şi vorbim deja de un milion de soldaţi care au deja experienţă de război cu Rusia. 

Dacă aderă la NATO, Occidentul obţine încă 40 milioane de oameni, adică potenţiali militari care să lupte împotriva Rusiei.

"Există o probabilitate de 99,9% ca preţul aderării la NATO să înceapă un război total la scară largă cu Rusia. Dacă nu aderăm la NATO, Ucraina va fi absorbită de Rusia în 10-12 ani". 

Oleksii Arestovych spunea că viitorul preşedinte al Ucrainei trebuia să convoace alegeri anticipate pentru a eradica corupţia şi a răsturna partidele pro-ruse de la putere. 

 

Bloggerul a anticipat corect că în 2022, Rusia va invada Ucraina. El a mai prevestit că anii 2024-2026 şi 2028-2030 vor fi "ani critici" 

"Invazia va debuta cu o operaţiune aeriană, urmată de o ofensivă a trupelor ruse amplasate la graniţa noastră, de un asediu al Kievului, de atacuri dinspre Crimeea şi Belarus, sabotaje şi crearea de noi republici populare în Harkov, Sumy, Chernigov, Odesa, Herson".

"Când va începe invazia?", a întrebat jurnalista. 

"După 2020, 2021 şi 2022 sunt anii cei mai critici (în 2021, Rusia a amplasat zeci de mii de soldaţi la graniţa cu Ucraina, iar ostilităţile din Donbas s-au intensificat, iar în 2022 a urmat bombardamentele la scară largă asupra întregii ţări), urmaţi de 2024-2026, şi apoi, 2028-2030 vor fi alţi ani critici. 

Vor fi trei războaie cu Rusia!" 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici