Planul Suediei a dat greş. În timp ce vecinii se gândesc la redeschidere, suedezii ar putea adopta restricţii. Cum arată bilanţul actualizat

  • Guvernul de la Stockholm nu a impus restricţii precum celelalte state europene în lupta cu coronavirusul şi a mizat pe imunizarea de turmă
  • Bilanţul în creştere şi numărul mare de morţi i-a făcut pe guvernanţi să reconsidere planul
  • Premierul Stefan Lofven ar putea anunţa primele restricţii importante
17419 afișări
Imaginea articolului Planul Suediei a dat greş. În timp ce vecinii se gândesc la redeschidere, suedezii ar putea adopta restricţii. Cum arată bilanţul actualizat

Unii deschid, alţii de gândesc să închidă. Planul Suediei de lupta cu COVID-19 "n-a fost îndeajuns de bun", spune premierul ţării

Suedia a fost criticată de o mare parte a europenilor şi a experţilor în epidemiologie pentru abordarea privind pandemia de coronavirus. Autorităţile de la Stockholm au decis să nu impună restricţii ori măsuri de carantinare a populaţiei, limitându-se la a da sfaturi privind distanţarea socială.
 
Planul nu a fost îndeajuns de bun. O recunoaşte acum chiar premierul Stefan Lofven, care a declarat că abordarea flexibilă "nu a fost îndeajuns de bună".
 
Criticat pentru că nu a închis la timp restaurantele, barurile, cafenelele ori chiar şcolile, dar şi pentru că stocurile de medicamente şi ventilatoare pulmonare nu au fost suficiente, premierul Lofven s-a apărat arătând cu degetul şi către guvernele precedente. Lofven este prim ministru din 2014.
 
"Toate partidele poartă responsabilitate, pentru că acest domeniu al protecţiei civile a devenit tot mai neglijat după Războiul Rece. Deci vorbim despre trei decenii şi despre mai multe guverne care au contribuit la asta", a spus Stefan Lofven.
 
Singurele măsuri luate de Suedia au fost interzicerea grupurilor mai mari de 50 de persoane, mutarea educaţiei superioare în mediul online şi oprirea temporară a vizitelor la azilele de bătrâni.
 
Acum, când alte state, precum Danemarca ori Austria, se pregătesc să ridice restricţiile, Suedia ar putea instaura unele mai dure.

Bilanţ coronavirus în Suedia

Bolnavi de COVID-19 - 10.948
Decedaţi - 919
Vindecaţi - 381

Bilanţ coronavirus în Danemarca

Bolnavi de COVID-19 - 6.318
Decedaţi - 285
Vindecaţi - 2.235

Bilanţ coronavirus în Norvegia

Bolnavi de COVID-19 - 6.527
Decedaţi - 131
Vindecaţi - 32

Bilanţ coronavirus în Finlanda

Bolnavi de COVID-19 - 3.064
Decedaţi - 59
Vindecaţi - 300

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici