"Plăteşti 450,000 dolari ca să explodezi în spaţiu, nu 250,000 dolari ca să faci implozie la adâncime?". Richard Branson este criticat pentru că a anunţat tarifele la noul său zbor spaţial într-un moment nepotrivit

Virgin Galactic a anunţat luni că va lansa primul său zbor spaţial comercial în această săptămână.

696 afișări
Imaginea articolului "Plăteşti 450,000 dolari ca să explodezi în spaţiu, nu 250,000 dolari ca să faci implozie la adâncime?".  Richard Branson este criticat pentru că a anunţat tarifele la noul său zbor spaţial într-un moment nepotrivit

Richard Branson, Facebook

Compania, deţinută de miliardarul Richard Branson, vinde bilete la preţ 450.000 de dolari pentru viitoarele călătorii, încurajând clienţii potenţiali să-şi "rezerve" locul "în istorie". Utilizatorii anonimi de social media, majoritatea cu orientări de stânga,  îşi bat joc de companie pentru că miliardarul a anunţat tarifele în momentu nepotrivit, chiar la o săptămână momentul groaznic în lumina recentei tragedii Titan.

Compania, care este deţinută de miliardarul Richard Branson, a anunţat luni că va trimite trei pasageri din Forţele Aeriene Italiene şi Consiliul Naţional de Cercetare în spaţiu pe misiunea Galactic 01. Ei urmează să fie însoţiţi de cinci membri ai echipajului Virgin Galactic - un instructor astronaut şi patru piloţi.

Zborul spaţial de 90 de minute este programat să aibă loc joi, 29 iunie, iar scopul misiunii este de a "efectua o serie de experimente ştiinţifice suborbitale", conform comunicatului de presă.

Secţiunea de comentarii Instagram a unei postări despre zborul spaţial ce a fost încărcată de Pubity, un cont de media de divertisment cu peste 33 de milioane de urmăritori, a fost plină de comentarii aspre. 

"Trebuie să văd controlerul de PlayStation mai întâi", a spus un utilizator Instagram.

"Nu mi-am dat seama că lucrează la o continuare..." a comentat alt utilizator.

"Asta o să fie şi un drum fără întoarcere sau..?" a spus un utilizator.

Un comentator a adus în discuţie şi posibilitatea ca nava spaţială Virgin Galactic să explodeze: "Pentru încă 200.000 de dolari poţi să explodezi în loc să faci implozie". 

Dar preocupările legate de siguranţa turismului spaţial nu sunt nefondate: În noiembrie 2014, un membru al echipajului a murit în timpul unui zbor de test al prototipului Virgin Galactic când acesta a explodat peste Deşertul Mojave.

În aprilie, o rachetă de la SpaceX, compania condusă de miliardarul Elon Musk, a explodat într-o minge de foc în timpul primei încercări de lansare în orbită.  

Dar asta nu-i opreşte pe ultra-bogaţii lumii să rezerve excursii scumpe şi periculoase pentru distracţie, scrie INSIDER

În 2021, Richard Branson a fost la un pas de moarte după un accidentat de bicicletă, dar nu a renunţat la experimentat senzaţii periculoase. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici