Podolyak: Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia

Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia, spune consilierul lui Zelenski, Mykhailo Podolyak: contraofensiva ucraineană a intensificat diviziunile interne dintre Moscova şi paramilitarii. Naţionaliştii ruşi pro-război anunţă un plan de acţiune.

1983 afișări
Imaginea articolului Podolyak: Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia

Podolyak: Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia

Lipiţi de telefoanele mobile, milioane de ucraineni au petrecut o noapte albă vineri, după ce şeful grupului de mercenari Wagner a declarat război rivalilor săi din armata rusă, declanşând o rebeliune fără precedent la Moscova, relatează The Guardian.

"Evenimentele se desfăşoară conform scenariului despre care am vorbit tot anul trecut'', a declarat Mykhailo Podolyak: "Începutul contraofensivei ucrainene a destabilizat în cele din urmă elitele ruseşti, intensificând diviziunea internă apărută după înfrângerea din Ucraina. Astăzi asistăm de fapt la începutul unui război civil''.

Pe de altă parte, naţionaliştii ruşi pro-război, conduşi de un fost ofiţer al serviciului de securitate FSB, au declarat sâmbătă că vor publica în curând un plan de acţiune pentru a răspunde revoltei Wagner, relatează Reuters.

Grupul naţionalist rus - cunoscut sub numele de "Clubul Patrioţilor Furioşi" - a afirmat într-o declaraţie că un război civil ar putea duce la o înfrângere militară umilitoare pentru armata rusă în Ucraina şi a avertizat că Rusia se află în pragul unei catastrofe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici