Poliţia a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriaşe din Grecia

Poliţia elenă a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriaşe din Grecia. Experţii susţin că incendiile din Grecia sunt cele mai mari înregistrate vreodată în UE, potrivit CNN.

796 afișări
Imaginea articolului Poliţia a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriaşe din Grecia

Poliţia a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriaşe din Grecia

Autorităţile greceşti au arestat zeci de persoane în timp ce incendiile fac ravagii în întreaga ţară. Incendiile de pe muntele Parnitha, la nord de capitala Greciei, Atena, sunt nu pot fi controlate, iar peste noapte au fost distruse mai multe păduri.

Cea mai mare linie a frontului unde se luptă cu incendiile este în apropiere de oraşul Alexandroupolis din nord-estul ţării, în regiunea Evros.

Poliţia elenă a efectuat 79 de arestări legate de incendii, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Pavlos Marinakis, pentru postul public de televiziune EPT.

„Ceea ce se întâmplă nu este doar inadmisibil, ci şi obscen şi criminal. Comiteţi o crimă împotriva ţării. Nu veţi fi cruţaţi. Vă vom găsi şi veţi fi traşi la răspundere în Justiţie", a spus şi ministrul grec pentru criza climatică, Vassilis Kikilias, într-o declaraţie.

Cu peste 73.000 de hectare arse, incendiile din Alexandroupolis sunt oficial cele mai mari înregistrate vreodată în Uniunea Europeană, potrivit comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

În întreaga Grecie, incendiile de vegetaţie au afectat până acum 130.000 de hectare, ceea ce reprezintă un record în UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici