Poliţia americană arestează şapte persoane acuzate de terorism

Şapte persoane au fost arestate luni, în Carolina de Nord, sub acuzaţia că au încurajat, din Statele Unite, alte persoane să desfăşoare multiple activităţi teroriste, în special împotriva Israelului, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

19 afișări
Imaginea articolului Poliţia americană arestează şapte persoane acuzate de terorism

Poliţia americană arestează şapte persoane acuzate de terorism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele şapte persoane - dintre care un tată şi cei doi fii ai săi -, care au fost inculpate oficial de un mare juriu miercuri, au fost arestate de poliţia federală luni dimineaţă, a precizat departamentul într-un comunicat. Este vorba despre şase cetăţeni americani şi de un rezident legal, cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani. Aceştia au fost prezentaţi imediat unui judecător federal din Raleigh, în Carolina de Nord, unde locuiesc.

Acuzaţi de susţinerea materială a activităţilor teroriste şi de complot în vederea comiterii de crime, răpiri şi mutilări de persoane în străinătate, ei riscă închisoarea pe viaţă.

Potrivit departamentului, cel mai în vârstă dintre ei, Daniel Boyd, a fost instruit "militar în tabere teroriste" din Pakistan şi Afganistan, între 1989 şi 1992.

Revenit în Statele Unite, între 2006 şi 2009 el ar fi găsit fonduri împreună cu ceilalţi şapte, ar fi organizat instrucţii de mânuire a armelor şi de strategie militară şi călătorii pentru tineri musulmani, convertiţi recent la Islam, în special către Israel, potrivit actului de acuzare.

Este vorba despre "participarea la un jihad violent prin susţinerea şi participarea la activităţi teroriste în zone specifice din afara Statelor Unite şi prin comiterea de crime, răpiri şi mutilări de persoane", tot în afara Statelor Unite, arată textul.

Formaţi ei înşişi în operaţiuni teroriste, în special atentate sinucigaşe, aceştia ar fi efectuat numeroase călătorii în Orientul Mijlociu, dar şi în Pakistan şi Kosovo, în scopul organizării de atentate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici