Poliţia din Atena este în stare de alertă generală din cauza protestelor - VIDEO

Poliţia din Atena a fost plasată în stare de "alertă generală" pentru a face faţă protestelor violente soldate cu moartea a cel puţin trei persoane după incendierea unei bănci de către manifestanţi.

15 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Atena este în stare de alertă generală din cauza protestelor - VIDEO

Poliţia din Atena este în stare de alertă generală din cauza protestelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starea de alertă generală constă în mobilizarea tuturor forţelor de poliţie disponibile şi chemarea poliţiştilor aflaţi în concedii.

Forţele de ordine erau mobilizate miercuri în cartierul atenian Exarchia, fieful grupurilor anarhiste, încercând să îi identifice pe autorii incendiului la o bancă, soldat cu moartea a trei persoane.

Patru persoane fuseseră deja reţinute miercuri după-amiază.

Un calm aparent s-a instalat în centrul capitalei elene după confruntările violente între tinerii protestatari şi poliţie.

Manifestanţii din jurul Parlamentului au fost dispersaţi, dar pe clădire se văd semnele violenţelor de la prânz.

În momentul confruntărilor, Comisia de Afaceri Economice a Parlamentului analiza planul de austeritate fără precedent adoptat de Guvern în schimbul ajutorului de 110 miliarde de euro oferit de FMI şi de UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici