Poliţia din Berlin a arestat doi suspecţi după furtul unei monede ce valorează 4 milioane de dolari

Cel puţin doi suspecţi au fost arestaţi miercuri dimineaţa, la Berlin, în cursul unor razii ale poliţiei, în legătură cu furtul unei monede canadiene de 100 kilograme de aur, dintr-un muzeu, incident petrecut în luna martie, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei, potrivit The Associated Press.

640 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Berlin a arestat doi suspecţi după furtul unei monede ce valorează 4 milioane de dolari

Poliţia din Berlin a arestat doi suspecţi după furtul unei monede în valoare de 4 milioane de dolari

Forţele de ordine au efectuat descinderi la mai multe locuinţe din cartierul berlinez Neukoellen.

"Suntem de părere că cei doi suspecţi se potrivesc cu persoanele văzute pe înregistrările camerelor de supraveghere" în timpul jafului, a declarat Winfrid Wenzel, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Moneda canadiană de aur "Marea frunză de arţar", care cântăreşte o sută de kilograme, a fost furată, în martie, într-un jaf la Muzeul Bode din Berlin.

În funcţie de greutate, valoarea exponatului este estimată la aproape 4,5 milioane de dolari, luând în calcul preţul actual al aurului.

Moneda, împrumutată muzeului de o persoană neidentificată, este una dintre cele cinci astfel de monede emise de Monetăria Regală Canadiană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici