Turcia a trimis aproximativ 200 de aeronave de transport în Qatar de la începutul crizei

Turcia a trimis 197 de avioane de tip cargo, 16 camioane şi o navă în Qatar pentru a acoperi nevoile zilnice ale statului arab de la începutul disputei cu celelalte ţări din Golful Persic, a declarat ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, citat de Reuters.

536 afișări
Imaginea articolului Turcia a trimis aproximativ 200 de aeronave de transport în Qatar de la începutul crizei

Turcia a trimis aproximativ 200 de aeronave de transport în Qatar de la începutul crizei (Imagine: Hepta)

În cadrul unei întâlniri cu Zeybekci, ce a avut loc în capitala turcă Ankara, omologul său din Qatar, Ahmed bin Jassim al-Thani, a afirmat că Doha continuă comerţul maritim şi terestru fără întârziere, în pofida sancţiunilor.

Turcia are relaţii bune cu Qatarul, precum şi cu alţi câţiva vecini din Golful Arab, iar un oficial turc a transmis presei că Ankara doreşte să ajute la rezolvarea acestei dispute.

Preşedintele Turciei a purtat anterior discuţii telefonice cu liderii Qatarului, Rusiei, Kuwaitului şi Arabiei Saudite pentru diminuarea tensiunilor internaţionale.

Arabia Saudită, Egiptul şi alte patru ţări arabe au decis să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum SI şi Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici