Poliţia din New York reintroduce controversatul câine-robot

  • Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) îşi aduce înapoi controversatul câine-robot la aproape doi ani după ce a încetat să mai fie folosit în urma reacţiilor locuitorilor.
  • „Tehnologia este aici. Nu ne putem teme de asta”, a declarat primarul din New York, Eric Adams.
742 afișări
Imaginea articolului Poliţia din New York reintroduce controversatul câine-robot

Sursa foto: Twitter

În aprilie 2021, autorităţile au trimis Digidog înapoi la Boston Dynamics, compania care produce maşinile, după ce locuitorii din New York s-au plâns că utilizarea lor a fost o extindere neliniştitoare şi inutilă a poliţiei agresive.

Digidog a fost dezvăluit pentru prima dată de către departamentul de poliţie în decembrie 2020. A provocat o agitaţie datorită asemănării sale stranii cu un câine-robot ucigaş fictiv distopic, prezentat într-un episod din seria science fiction populară Black Mirror.

Primarul oraşului New York, Eric Adams, a anunţat marţi, la un eveniment de presă, că Digidog va fi refolosit pentru „evaluarea situaţiilor periculoase” din oraş, adăugând că poate „salva vieţi”, potrivit Independent.

Departamentul de Poliţie din New York a fost întotdeauna în avangarda siguranţei publice. Ei modernizează, evaluează şi inovează noi modalităţi de a proteja oraşul nostru”, a scris Adams pe Twitter.

Poliţia a declarat că robotul va fi folosit pentru a intra în locuri care sunt „prea periculoase” pentru ofiţeri.

Criticii l-au comparat pe Digidog cu o dronă de supraveghere, în urma utilizării acesteia de către oficialii forţelor de ordine într-o invazie acasă în Bronx în 2021 şi a stârnit temeri că ar putea fi folosită ca supraveghetor distopic de către poliţie.

Reprezentantul New York-ului, Alexandria Ocasio-Cortez, a scris o postare pe Twitter în 2021, în care a spus că va folosi câinele robot pentru „testarea comunităţilor de culoare cu venituri mici, cu şcoli cu resurse insuficiente”.

„Strigaţi tuturor celor care au luptat împotriva susţinătorilor comunităţii care au cerut ca aceste resurse să meargă la investiţii, cum ar fi consilierea şcolară", a scris ea pe Twitter.

NYPD şi-a anulat contractul de închiriere din $94.000 cu Boston Dynamics.
 
Cu toate acestea, poliţia va achiziţiona acum doi câini roboţi pentru un total de 750.000 de dolari.
 
Digidogii sunt aşteptaţi să fie folosiţi doar în situaţii care pun viaţa în pericol, cum ar fi ameninţările cu bombă, a declarat poliţia.
 
NYPD pilotează, de asemenea, alte două tehnologii, inclusiv un lansator portabil sau montat pe maşină, care trage etichete GPS pe vehicule pentru a ajuta la urmărirea lor în timpul urmăririlor şi o maşină descrisă ca un "robot de securitate complet autonom în aer liber".
 
Acesta este începutul unei serii de lansări pe care le vom face pentru a arăta cum s-a transformat siguranţa publică”, a spus Adams.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici