Poliţia din Rio de Janeiro a împuşcat mortal o turistă spaniolă

Poliţia din Rio de Janeiro a anunţat luni că a împuşcat accidental o turistă spaniolă care vizita un cartier rău famat din metropola braziliană, iar femeia a decedat la spital din cauza rănilor, relatează site-ul france24.com.

532 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Rio de Janeiro a împuşcat mortal o turistă spaniolă

Poliţia din Rio de Janeiro a împuşcat mortal o turistă spaniolă

"O maşină a trecut de o blocadă a poliţiei în favela Rocinha, iar poliţiştii au deschis focul, fără să ştie că era vorba despre un turist. În cadrul verificărilor ulterioare, s-a constatat că vehiculul era pentru transportul turiştilor. O femeie spaniolă a fost rănită şi a fost transportată la spitalul Miguel Couto, dar a decedat din cauza rănilor", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Incidentul a avut loc la un oră distanţă de o intervenţie în forţă a poliţiei care a vizat mai mulţi traficanţi de droguri din cartierul Rocinha, o zonă rău famată care nu poate fi controlată de către autorităţi. În urma confruntărilor, doi poliţişti au fost spitalizaţi, iar mai multe arme au fost confiscate.

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, victima a fost identificată drept Maria Esperanza Ruiz Jimenes, în vârstă de 67 de ani. Ambasada Spaniei în Brazilia a anunţat că a luat legătura cu autorităţile.

Sute de militari înarmaţi au fost detaşaţi pentru a ajuta poliţia să combată infracţionalitatea din favela Rocinha, în lunile septembrie şi octombrie, în condiţiile în care grupări rivale s-au confruntat folosind arme automate. Turiştii au fost avertizaţi să stea departe de anumite cartiere din Rio de Janeiro.

Violenţele sunt frecvente în cartierele sărace din Rio de Janeiro, unde locuieşte un sfert din populaţie (aproximativ 1,6 milioane de persoane). Traficanţii de droguri controlează o mare parte a teritoriului, iar poliţia este obligată să rămână în stare de alertă pemanentă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici