Poliţia franceză a mai arestat două persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Poliţia franceză a mai arestat două persoane care se consideră că ar avea legătură cu atentatul de la Nisa, în urma căruia au decedat 84 de persoane, potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de agenţia Reuters.

317 afișări
Imaginea articolului Poliţia franceză a mai arestat două persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Poliţia franceză a mai arestat două persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Sursa menţionată a adăugat că cele două persoane au fost reţinute luni.

"Cele două persoane au fost reţinute, anchetatorii încercând să decidă dacă tunisianul (autorul atacului) Mohamed Lahouaiej Bouhlel a beneficiat de sprijin," a declarat mai sursa citată, relatează postul de televiziune France 24.

O altă sursă a declarat că cei doi bărbaţi au fost reţinunţi după ce anchetatorii au descoperit imagini cu ei în telefonul lui Bouhlel.

Săptămâna trecută, procurorul francez Francois Molins a declarat că atacatorul a pregătit atacul cu mai multe luni înainte, iar corespondenţa dintre Bouhlel şi suspecţii arestaţi până acum indică faptul că aceştia ar fi avut idee de planurile atacatorului.

Patru bărbaţi şi o femeie au fost deja puşi sub acuzare pentru complicitate la crimă în legătură cu atacul terorist de la Nisa.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre "soldaţii" organizaţiei, însă autorităţile nu a găsit dovezi clare care să indice o legătură clară a acestuia cu gruparea teroristă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici