Poliţia germană a securizat pachetul suspect descoperit lângă târgul de Crăciun din oraşul Potsdam

Poliţia germană a securizat, vineri, un dispozitiv plin cu fire şi cuie descoperit în apropierea târgului de Crăciun în aer liber din oraşul Potsdam, dar nu a putut stabili dacă pachetul suspect conţinea explozibil, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2855 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană a securizat pachetul suspect descoperit lângă târgul de Crăciun din oraşul Potsdam

Poliţia germană a identificat materiale explozive la un târg de Crăciun din Potsdam

În timpul investigaţiei, poliţiştii au evacuat o mare parte din centrul vechi al oraşului şi au închis standurile din cadrul târgului de Crăciun. Câini special antrenaţi au căutat alte dispozitive similare.

Pachetul suspect a fost livrat unei farmacii, a anunţat ministrul de Interne al landului Brandenburg. Acesta a mai precizat că mai multe sute de grame de cuie au fost găsite într-un cilindru metalic aflat în interiorul pachetului.

Un robot care utilizează jeturi de apă a fost folosit pentru a testa siguranţa dispozitivului. Ulterior, un instrument cu raze X a arătat firele, cuiele şi bateriile din interiorul pachetului, dar nu a fost găsit niciun detonator.

"Nu ştim în acest moment dacă era un dispozitiv care ar fi putut exploda, un fals sau un fel de test", a mai spus oficialul german.

Germania se află sub alertă teroristă, după atacul de anul trecut din Berlin, când un tunisian a intrat cu un camion în mulţimea aflată la târgul de Crăciun din centrul oraşului, omorând 11 oameni.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a precizat că Germania a sporit schimbul de informaţii între oficialii federali şi cei de stat şi a întreprins alte măsuri pentru a spori securitatea, după o serie de erori comise în cazul atacului din Berlin. Totodată, oficialul susţine că riscul unui atac în Germania şi Europa a rămas ridicat.

Târgurile de Crăciun au fost deschise, luni, în Germania, fiind fortificate cu bariere din beton, iar personalul de securitate a fost sporit. Germania are aproximativ 2.600 de astfel de târguri cu produse de sărbători.

Ştirea iniţială

Poliţia germană a evacuat, vineri, piaţa de Crăciun din oraşul Potsdam, situat în apropierea Berlinului, iar în urma cercetărilor forţele de securitate au identificat mai multe materiale explozive, informează site-ul cotidianului Bild.

Forţele de securitate au ajuns la faţa locului după ce au primit apeluri cu privire la existenţa unui obiect suspect lăsat în piaţa în care a fost amenajat târgul de Crăciun din Potsdam. În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit materiale explozive amplasate în obiectul suspect.

Potrivit ziarului local Potsdamer Neueste Nachrichten, Poliţia a fost alertată în jurul orei locale 14.30 (15.30, ora României).

Germania se află sub alertă teroristă, după atacul de anul trecut din Berlin, când un tunisian a intrat cu un camion în mulţimea aflată la târgul de Crăciun, omorând 11 oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici