Poliţia irakiană acuză Stat Islamic că ar fi folosit arme chimice în cadrul unui atac din Mosul

Poliţia irakiană a acuzat reţeaua teroristă Stat Islamic că ar fi utilizat arme chimice în cadrul unui atac ce a avut loc în Mosul împotriva forţelor de ordine, informează agenţia de ştiri Reuters.

531 afișări
Imaginea articolului Poliţia irakiană acuză Stat Islamic că ar fi folosit arme chimice în cadrul unui atac din Mosul

Poliţia irakiană acuză Stat Islamic că ar fi folosit arme chimice în cadrul unui atac din Mosul

Mosul, cel de-al doilea mare oraş din Irak, a fost capturat de luptătorii SI în 2014, dar forţele guvernamentale au recapturat o bună parte din acesta în timpul unei operaţiuni ce a durat peste şase luni.

Potrivit unor agenţi de poliţie din Irak, SI a atacat sâmbătă forţele guvernamentale cu arme chimice în cartierele Urouba şi Bab Jadidi.

Atacul a cauzat răni minore, conform unui anunţ al forţelor de ordine, ce a refuzat să ofere alte detalii.

Serviciile de securitate irakiene, ajutate de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, încearcă să elibereze vestul oraşului Mosul, aflat sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Extremiştii au suferit o serie de înfrângeri în ultimul an în Irak şi în Siria şi au fost alungaţi din jumătatea estică a oraşului Mosul în luna ianuarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici