Poliţia israeliană a reţinut 36 de evrei ultra-ortodocşi în Ierusalim

Poliţia israeliană a reţinut, duminică, 36 de evrei ultra-ortodocşi (Haredi) care protestau în Ierusalim împotriva recrutării elevilor din şcoli religioase în armata israeliană, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

837 afișări
Imaginea articolului Poliţia israeliană a reţinut 36 de evrei ultra-ortodocşi în Ierusalim

Poliţia israeliană a reţinut 36 de evrei ultra-ortodocşi în Ierusalim

"Demonstranţii ultra-ortodocşi au fost reţinuţi întrucât au blocat traficul în Ierusalim. Demonstranţii au blocat drumurile din apropierea unei staţii de autobuz, au împiedicat funcţionarea metroului uşor şi au blocat intrările în oraş", a anunţat poliţia israeliană.

Evreii ultra-ortodocşi au fost scutiţi, până în luna septembrie, de obligativitatea efectuării serviciul militar. Curtea Supremă de Justiţie a Israelului a eliminat această excepţie, după care a suspendat punerea în aplicare a hotărârii pentru o perioadă de un an.

Serviciul militar în Israel este obligatoriu pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani care sunt evrei sau druzi, iar cetăţenii arabi ai Israelului sunt scutiţi de recrutare. Durata serviciului militar pentru bărbaţi este de 32 de luni, iar pentru femei de 24 de luni.

Evreii ultra-ortodocşi (Haredi) reprezintă aproximativ 10% din populaţia Israelului şi trăiesc în comunităţi închise, unde sunt aplicate reguli stricte privind viaţa de zi cu zi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici