Poliţia italiană a arestat 19 militanţi extremişti care voiau înfiinţarea unui nou partid nazist

Poliţia italiană a anunţat joi că a arestat 19 militanţi ai extremei drepte din mai multe regiuni ale Italiei care doreau să întemeieze un nou partid nazist, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

252 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a arestat 19 militanţi extremişti care voiau înfiinţarea unui nou partid nazist

Poliţia italiană a arestat 19 militanţi extremişti care voiau înfiinţarea unui nou partid nazist

În timpul filtrelor organizate de poliţisti au fost găsite arme, materiale explozibile, steaguri şi însemne naziste şi cărţi cu Adolf Hitler şi Benito Mussolini.

Potrivit procuraturii din oraşul Caltanissetta, Sicilia, care au condus investigaţia cunoscută sub numele de Umbrele Negre, presupuşii suspecţi doreau să creeze ”o grupare pro-nazistă, xenofobică şi antisemită denumită Partidul Muncitorilor Naţional Socialişti Italieni”.

Membrii, care au înfiinţat un grup de discuţii pentru instruirea în stil militar a militanţilor, aveau de asemenea contacte cu alte grupări pro-naziste din afara Italiei, precum gruparea neo-nazistă Combat 18 din Marea Britanie şi Noua Ordine Socială din Portugalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
nazism,
extremism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici